Czternastu kandydatów na stanowisko prezesa Pogoni Oleśnica

Czternastu kandydatów odpowiedziało na ogłoszenie Pogoni Oleśnica w sprawie naboru na stanowiska prezesa klubu.

Ogłoszenie Pogoni Oleśnica zrobił furorę. Prezes klubu zabrał głos

To było chyba najbardziej popularne ogłoszenie o pracę w piłce nożnej, nie tylko amatorskiej ale na wszystkich jej poziomach,  w ostatnim czasie. O naborze na stanowisko prezesa Pogoni Oleśnica napisały największe media sportowe w kraju. Kandydaci  mieli czas do 7 stycznia, by zgłaszać swoje aplikacje. W sumie zrobiło to 14 osób

Oto post z fanpage Pogoni podsumowujący rekrutację:

Wpłynęło 14 ofert spełniających kryteria określone w ogłoszeniu. Jakość merytoryczna, wykształcenie i doświadczenie kandydatów przeszło nasze najśmielsze oczekiwania.

Uchylając rąbka tajemnicy możemy powiedzieć, że wpłynęły CV kandydatów:

• posiadających szeroką praktykę w klubach Ekstraklasy/1 Ligi i piastujących samodzielne stanowiska w piłce nożnej;
  • posiadających wyższe wykształcenie na uczelniach polskich i zagranicznych;
  • managerów działających w innych dziedzinach niż sport

Kandydaci przedstawili również swoje oczekiwania finansowe. Rozpiętość, jak się spodziewaliśmy, jest znacząca. Od kandydatów dopuszczających możliwość pracy w ramach wolontariatu, przez kandydatów akceptujących formę zatrudnienia w wymiarze z ogłoszenia, po kandydatów oczekujących znacznie wyższego wynagrodzenia (celowo, nie chcąc wzbudzać niepotrzebnych emocji nie będziemy posługiwać się konkretnymi kwotami).

Decydującym kryterium będą kompetencje kandydata oraz wizja dalszego rozwoju Pogoni Oleśnica. O dalszych etapach rekrutacji będziemy informować na bieżąco.