Fuzja, fuzja i po fuzji? Jest oświadczenie prezesa Pogoni Miękinia

Czy to koniec tematu fuzji Pogoni Miękinia, beniaminka wrocławskiej okręgówki, i A-klasowego Piasta Lutynia? Po oświadczeniu prezesa Pogoni wydaje się, że tak.

Fuzja beniaminka okręgówki i klubu z A-klasy [AKTUALIZACJA]

Zaczęło się jak Hitchcocka, później emocje cały czas rosły. Najpierw Piast Lutynia poinformował, że rozpoczęły się działania mające na celu fuzję Pogoni Miękinia i Piasta. Później Pogoń, na swoim fanpage?u, nazwała informację o fuzji plotkami.

Z tego co się dowiedzieliśmy, w tym czasie rozmowy dotyczące połączenia stowarzyszeń cały czas były w toku. Ostatecznie jednak do porozumienia nie doszło, a późnym wieczorem, w środę, 6 lipca, Pogoń opublikowała komunikat podpisany przez prezesa klubu.

Oświadczenie Prezesa klubu Pogoń Miękinia:

Klub Sportowy Pogoń Miękinia informuje, że drużyna wystartuje w rozgrywkach piłkarskich w sezonie 2022/2023 na poziomie klasy okręgowej. Informuje również, że na prośbę trenera z drużyny Piast Lutynia w dniu wczorajszym w Miękini odbyło się spotkanie z moją osobą i w obecności kierownika klubu. Trener klubu Piast Lutynia po akceptacji swojego zarządu złożył zapytanie dotyczące fuzji dwóch klubów. Niestety, propozycja złożona przez zespół Piast Lutynia jest nie do zaakceptowania przez nasz klub. Rozumiemy, że granie na poziomie klasy okręgowej jest spełnieniem marzeń wielu drużyn i nasza tego dokonała w wielkiej walce po świetnym sezonie. Drużynie Piast Lutynia życzymy samych sukcesów w nadchodzącym sezonie i wywalczenia awansu na boisku.

Prezes klubu Ryszard Wołowiec

Czy to koniec tematu fuzji? Na dziś z pewnością tak.